logo boom7 boomverzorging

Bomen gekapt voor gebruik voor survivalvereniging Havelte


Begin maart 2016 heb ik een aantal bomen geveld, vervolgens heeft Survival Havelte er dit van gemaakt voor de survivalrun van afgelopen zondag:

overzicht survivalhindernis Havelte
overzicht survivalhindernis Havelte

De hindernis staat midden in Havelte (Drenthe)

grote hindernis
grote hindernis

dikke stammen
dikke stammen


apenhang
apenhang

Hindernis midden in Havelte voor survivalrun
Hindernis midden in Havelte voor survivalrun

De bomen stonden in een productiebos van Staatsbosbeheer. De survivalvereniging mocht een flink aantal bomen kappen om er voor de survivalrun hindernissen van te maken.

Na de run worden de bomen in het water gelegd, om houtrot tegen te gaan zodat ze volgend jaar opnieuw gebruikt kunnen worden.

Als boomverzorger kom ik niet vaak in een productiebos. Ook komt het niet vaak voor dat ik zoveel bomen achter elkaar vel op een enkele dag. Hier konden de bomen in de volle lengte vallen. Ze hoefden niet eerst met klimtechnieken afgebroken te worden.

productiebos
productiebos

Wel moesten de bomen zeer precies vallen, nergens mocht een boom op een andere boom vallen of op een stobbe van een andere boom vallen, dan zou het hout beschadigen. Dat zou een gevaarlijke hindernissen opleveren.

Maar door heel precies een breuklijst (meer uitleg) te zagen kan een boom met grote nauwkeurigheid geveld worden, precies tussen andere bomen en stobbes in.

breuklijst
breuklijst


(locatie op Google maps)


Geert Starre

 
server clear NOK