logo boom7 boomverzorging

Boom7

Juridisch advies, onderzoek & boomverzorging - alles met een groen hart.

(/index/obj9121-crop.jpg)juridisch advies
en ecologisch onderzoek
(/r16937-Boaz-brug-breuk-oorzaak-houtrot/dji-0127-small.jpg)Breuk in Boaz-brug door houtrot
uitleg
(/index/obj-6762-crop.jpg)Boomveiligheid
is de boom een gevaar?
(/index/resi-obj-4995-g11.jpg)Nader onderzoek
bij een boom met een gebrek
(/index/obj-8757-g10-snede-g14.png)bomen afbreken
als vellen niet kan
(/index/obj-6810.jpg)bomen snoeien
nut en noodzaak
 

Juridisch advies

Boom7 is een specialistisch bedrijf op het gebied van juridisch advies inzake milieuzaken. Op dit gebied hebben we zelf veel kennis en een netwerk.
 

Boomverzorging

Voor het onderdeel boomverzorging voeren wij grote en kleine klussen uit op het gebied van snoei, kap, advies en vooral onderzoek. Denk dan aan boomveiligheid, gevaarlijke of monumentale bomen, onenigheid met de buren en instandhouding van bomen met gebreken. Particulieren met kleine opdrachten zijn meer dan welkom.
 

Samenwerken

Boom7 werkt heel nauw samen met diverse natuur- en milieuorganisaties, andere juristen en ecologen. Dit als adviseur en als gemachtigde in procedures. Wij zijn sterk in het (laten) samenwerken van organisaties met elkaar, met particulieren en overheden. Ook als er, zoals zo vaak in het bestuursrecht, termijnen gehaald moeten worden.

Wij kunnen de regie nemen als gemachtigde als organisaties en omwonenden samen meer kunnen bereiken. Dit is heel belangrijk bij zaken in het bestuursrecht waar belanghebbendheid inzake de Wet natuurbescherming een centrale rol speelt.

Bij civielrechtelijke zaken zijn wij deskundige voor procespartijen op het gebied van bomen inzake kap, overlast en schade.
 

Juridische procedures & lobby

Wij procederen als lobby of overleg geen resultaten oplevert voor diverse partijen. Dan adviseren wij of voeren we zelf procedures als gemachtigde. Denk dan aan het maken van bezwaar tegen een besluit van de overheid, of als dat niet het gewenste resultaat heeft: naar de rechter.

In het bestuursrecht kunnen we optreden als gemachtigde, in het civiel recht treden we op als deskundige en ondersteunen we juristen, advocaten en rechtsbijstandsverzekeraars.

Juist omdat we samenwerken met natuurorganisaties, is er meer te bereiken, zeker als burgers zelf geen belanghebbende zijn.
 

Woo verzoek (openbaarmaking)

Een bijzondere procedure is een Woo-verzoek. Daarmee kan de overheid verplicht worden informatie openbaar te maken. Dat doen we ook voor onze klanten.


server clear NOK